У Лозівській громаді аварійні дерева пустили на опалення, повідомляє LozovaNews.

Таким чином частково забезпечують місцеве населення дровами.

Директор КП "Еко-Сан" Володимир Селезньов повідомив, що загалом від початку 2023 року по 3 куби паливної деревини видали для 87 приватних будинків. "Еко-Сан" займається підвезенням деревини малозабезпеченим верствам населення, які користуються виключно пічним опаленням. З кінця серпня забезпечують дровами мешканців Лозової, Панютиного та Домахи. З листопада почнуть підвозити дрова в Орільці. Але кількість заявок набагато більша, ніж віддаленої деревини на підприємстві.

Безкоштовні дрова малозабезпеченим надають і в інших громадах області. 

Безплатні дрова отримають 2000 родин із п'яти громад Куп'янського району. Цьогоріч у Куп'янському районі тисячі мешканців зимуватимуть без центрального опалення: тепло подаватимуть лише в адміністративні будівлі. Місцеві жителі зможуть користуватися електрообігрівачами та буржуйками.

Дрова почали роздавати жителям Чкаловської громади Чугуївського району. Дрова отримали 18 домогосподарств сіл Гракове та Залізничне. Але староста села Гракове Анатолій Коровкін розповів, що дрова отримають не всі мешканці, оскільки в організації, яка їх надає, не вистачає фінансування. Тож дрова отримають малозабезпечені мешканці, а також ті, у кого немає газового опалення, і хто не отримував їх торік.

Самостійно купити дрова можна на сайті "ДроваЄ".