У ніч проти 4 жовтня РФ ударила ракетами по Харкову. Як повідомив мер Ігор Терехов, були прильоти у двох районах, Холодногірському та Новобаварському, на підприємство та залізничну інфраструктуру.

Повітряна тривога була оголошена в місті о 00:02, за хвилину харків'яни почули перший вибух.

За інформацією голови Харківської ОВО Олега Синєгубова, внаслідок ракетного удару загинула жінка.

"У Новобаварському районі ракетний удар пошкодив критичну інфраструктуру. Там виникла пожежа. Загинула 46-річна жінка", - зазначив губернатор.

Подробиці нічних пожеж розповіли у ДСНС. Одна з ракет потрапила до промислового об'єкту Холодногірського району. Вибухом зруйновано виробничо-складську будівлю, там була пожежа на площі 600 кв. Вогонь гасили три пожежно-рятувальні підрозділи.

Друга ракета пошкодила інфраструктурний об'єкт залізничного транспорту у Новобаварському районі.

"Одна з його будівель зруйнована вибухом. Там також сталася пожежа. Його площа склала 80 кв.м. У ході пошуково-рятувальних робіт рятувальники витягли з-під завалів тіло загиблої жінки", - йдеться у повідомленні.

За даними обласної прокуратури, окупанти обстріляли Харків ракетами С-300 із території Білгородської області РФ. Загиблої у Новобаварському районі виявилася 46-річна жінка, яка працювала сторожем.

Внаслідок ракетних ударів знеструмлено мережу залізниці. Як повідомили в "Укрзалізниці", через це приблизно на 30 хвилин можуть затримуватись деякі приміські електрички. Вокзал у Харкові продовжує роботу у штатному режимі.

Ракетні удари - головна небезпека для Харкова сьогодні. Хоча аналітики Інституту вивчення війни і кажуть, що український контрнаступ послабив здатність російських військ завдавати артилерійських ударів по місту, загроза ракетних ударів не зникла. На думку глави ХОВА Олега Синєгубова та мера Ігоря Терехова, Харків може залишатися під постійною загрозою навіть після війни. Щоб убезпечити місто, потрібно створити таку систему, щоб ним не змогли стріляти з території РФ.

Спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат вважає, що для захисту харків'ян потрібно рішучіше громити противника там, звідки він завдає цих ударів.