Харківські школярі з 4 вересня почали займатися в метро. Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

У метро створено безпечні умови для перебування дітей і педагогів. Таких умов у школах немає, оскільки школи обладнані найпростішими укриттями, а для проведення уроків офлайн необхідно мати захисні споруди. 

Напередодні навчального року в метро обладнали 17 класних кімнат. Набрали 60 класів, у яких займатимуться 1000 дітей. У перший день роботи школи в метро Ігор Терехов повідомив, що створено ще один клас. Але є ще можливості збільшити кількість класів до 68.

Керівник міського департаменту освіти Ольга Деменко розповіла, що один клас сформували із семи 11-класників, пише "Суспільне".

Навчання організовано у дві зміни - з 9:00 до 12:00 і з 13:00 до 16:00. Два-три дні школярі навчатимуться офлайн, в інші дні - онлайн. Щодня в дітей буде по три основні уроки. Для молодшої школи це читання, математика та письмо, для середньої - українська мова та література, математика та історія. Інші предмети вони вивчатимуть онлайн. Тривалість уроків - 30-45 хв залежно від віку учнів. 

У метро з дітьми крім викладачів працюють тьютори, які зустрічають дітей перед заняттями, допомагають їм орієнтуватися в нових умовах, займаються з дітьми під час перерв. Організовано безоплатне харчування і підвезення дітей на шкільних автобусах. Посилено охорону, чергують фахівці ДСНС. 

Діти навчаються на п'яти станціях

  • "Перемога";
  • "Університет";
  • "Метробудівників";
  • "Тракторний завод";
  • "Академіка Павлова".

Фото: телеграм-канал Ігоря Терехова, Іван Самойлов "Гвара медіа"