Увечері 3 січня село Липці у Харківській області пережило 50 обстрілів із боку РФ. Про це розповів керівник Липецької військової адміністрації Олексій Слабченко, пише "Суспільне".

Перші удари були нанесені зранку, росіяни обстріляли село з мінометів.

Другий масований удар зафіксований у період з 17:42 до 19:22 години: було п'ять влучань у підприємство, яке до повномасштабного вторгнення займалося меліорацією. Постраждали будинки поряд: у них вибиті вікна та пошкоджена покрівля.

Третій найпотужніший удар армія РФ наносила в період із 22 години до півночі - били у різні частини села.

Через обстріли у Липцях немає світла - пошкоджена високовольтна лінія, яка підходить до села. Наразі енергетики займаються ремонтом зруйнованого.

За словами Слабченка, це був наймасованіший обстріл Липців із початку війни. Фахівці наразі встановлюють, із якої саме зброї він вівся.

Липці розташовані на відстані 20 км на північ від Харкова. До україно-російського кордону по трасі - близько 15-ти кілометрів. До війни в селі проживало понад 4 тис. осіб. Із 24 лютого по 11 вересня 2022 року село перебувало під російською окупацією.

Крім того, учора росіяни обстріляли села Веселе та Лук'янці Липецької громади. У Лук'янцях пошкоджено п'ять будинків. Внаслідок ударів по Мороховцю загинув 72-річний чоловік, його дружина зазнала поранень.