Президент України Володимир Зеленський 3 жовтня відвідав бригади на Лимано-Куп'янському напрямку.

Глава держави відвідав 103-ю окрему бригаду тероборони, 68-ту окрему єгерську бригаду імені Олекси Довбуша та 25-ту окрему повітряно-десантну Січеславську бригаду. Спільно з комбригами та комбатами президент обговорив оперативну ситуацію на полі бою, актуальні питання та потреби.

Крім того, Володимир Зеленський відвідав танковий підрозділ 21-ї ОМБр, де оглянув техніку, передану українському війську західними партнерами, - зокрема танки Leopard-2 та бойові машини піхоти CV-90, що використовувалися в боях на Куп'янському напрямку.

Під час свого візиту президент нагородив військових і вшанував пам'ять полеглих бійців.

Куп'янсько-Лиманський напрямок залишається однією з гарячих точок фронту.

Начальник прес-служби Східного угруповання ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що сюди російське командування стягнуло ще 5000 солдатів. Якщо раніше, за даними Євлаша, 25-та російська армія тут налічувала 12 тисяч осіб, то тепер - 17 тисяч.

Голова ХОВА Олег Синєгубов говорив, що РФ не відмовилася від планів окупувати Харків і Харківську область і від намірів просунутися вперед. Але Сили оборони теж готуються до відбиття майбутніх атак. Синєгубов підкреслив, що ситуація повністю під контролем ЗСУ.