Померла відома французька актриса, яка була президентом харківського кінофестивалю. Як повідомляє радіостанція France Bleu Mayenne з посиланням на речника актриси, 1 грудня пішла з життя 87-річна Мілен Демонжо – зірка французького кінематографа минулого століття.

За межами Франції Мілен Демонжо стала відомою завдяки ролям Міледі (леді Вінтер) в екранізації роману Дюма “Три мушкетери” та ролі журналістки Елен у серії кінокартин про Фантомаса.

Демонжо мала харківське коріння. Її мати Клавдія Трубнікова після революції 1917 емігрувала до Франції, де стала дружиною уродженця Ніцци Альфреда Жана Демонжо. Перу Мілен Демонжо належить книга спогадів та роздумів “Харківський бузок”. Ця книга дала назву кінофестивалю, який проходив у місті протягом кількох років – з 2009 по 2013 рік. Демонжо стала президентом фестивалю, а у місті побували головні зірки французького кіно ХХ століття: Жан-Поль Бельмондо, П'єр Рішар та Ален Делон.

Також актриса написала книгу “Adieu, Kharkov!”, присвячену харківському кінофестивалю. У ній Мілен Демонжо описала фрагменти свого перебування у Харкові – рідному місті її мами. У Харкові на Алеї зірок у саду Шевченка є стела із відбитком руки Демонжо.