Мережа швидкого харчування McDonald's може знову повернутися до Харкова. Про це в інтерв'ю виданню "Думка" розповів заступник начальника ХОВА Євген Іванов.

За його словами, з представниками компанії вже ведуться відповідні переговори.

McDonald's - американська корпорація громадського харчування, найбільша у світі мережа ресторанів швидкого харчування. Наприкінці 2022 року під торговою маркою McDonald's працювало 40 275 ресторанів.

McDonald's у Харкові не працює з початку війни. У квітні 2022 року один із ресторанів мережі було пошкоджено обстрілами.

Крім Харкова, сьогодні ресторани McDonald's не працюють і в інших прифронтових містах - Миколаєві, Запоріжжі, Херсоні (не рахуючи окупованих територій). В інших містах України ресторани закриваються під час повітряної тривоги. Представники компанії говорили, що в Харкові мережа McDonalds поки не може почати роботу через велику кількість тривог.

Коли конкретно ресторани McDonalds відновлять свою роботу в Харкові, Євген Іванов не повідомив.

"Ми працюємо над тим, щоб це відбулося в якийсь найближчий час", - зазначив віце-губернатор.

Євген Іванов нагадав, що на початку війни в Харківській області багато підприємств і компаній або закрилися і були знищені, або релокувалися в західні регіони країни. Частина з них уже повернулася, зокрема великі.