Раптово помер Валерій Арутюнов, керівник тресту"Житлобуд-1". Про це повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.

За словами мера, у Арутюнова не витримало серце.

"Це втрата для всього Харкова. Він був людиною, закоханою у своє місто. Харків став справою його життя. Він був природженим будівельником. Трест "Житлобуд-1", в керівництві якого Валерій працював багато років, разом з нами побудував багато важливих об'єктів, якими пишаються харків'яни. Під час війни він багато зробив для того, щоб зберегти наше місто. Його смерть - страшний удар для всіх, хто його знав, з ким він працював. Його втрата - жахливий удар для його сім'ї. Його встрата - мій біль", - написав Терехов.

Валерій Арутюнов народився в Тбілісі, після закінчення інституту в Харкові працював майстром в управління №12 "Трест Житлобуд-1". У 1980-ті займався відновлювальними роботами наслідків землетрусу у Вірменії. Після повернення до Харкова пройшов шлях від інженера тресту "Житлобуд-1" до його директора. З березня 2019 року-голова правління АТ "Трест Житлобуд-1". Отримав звання Заслуженого будівельника України, викладав у Харківському національному університеті будівництва та архітектури. Крім того, Арутюнов двічі обирався до Харківської міськради - від "Партії регіонів" і партії "Відродження".

Зараз "Житлобуд-1" займається відновленням будинків, постраждалих від обстрілів російської армії. За даними тресту, їм доручено відновлювати найскладніші з технічної точки зору пошкодження 60 житлових будинків (зруйновані міжповерхові перекриття, сходові марші, повністю або частково відсутні поверхи) комунальної власності та власності ОСББ.

"Науково-технічний і виробничий потенціал тресту дозволить відновити житлові будинки до початку опалювального сезону", - зазначили в "Житлобуді-1".