Із Харкова стало важко виїхати потягом на Західну Україну. Купити квиток на львівські поїзди можна тільки за 15-17 днів до поїздки, пише KHARKIV Today.

Поїздів у західному напрямку стало менше, ніж до війни, а попит на них збільшився. Важко виїхати до Львова, Ужгорода та Івано-Франківська.

Регулярних маршрутів - чотири: 

  • Харків - Львів;
  • Харків - Ужгород;
  • Харків - Івано-Франківськ;
  • Харків - Ясіня. 

Наприклад, на 14 серпня залишилися тільки люксові вагони, де квиток коштує понад 2 000 гривень, на 20-е серпня залишався тільки один плацкартний квиток. 

Найпростіший спосіб зараз дістатися залізницею до заходу країни - це швидкісні поїзди "Інтерсіті". Квитки на них є завжди, причому, якщо порівнювати з цінами на купейні вагони, то два квитки на два "Інтерсіті" вийдуть дешевше.

Пасажирський квиток другого класу з Харкова до Києва обійдеться в 480 грн., а з Києва до Львова - в 362 грн. Купейне місце від Харкова до Львова коштує понад 1000 гривень. Нещодавно з Харкова до Києва запустили нічний "Інтерсіті". Поїзд №719 вирушає по неділях, середах і п'ятницях о 23:33 і прибуває до Києва о 4:56.

Нещодавно подібна ситуація була і з поїздами міжнародного сполучення - до Хелма та Перемишля не можна було дістати квиток ні з Харкова, ні з Києва. Натомість їх можна було придбати через сайти типу OLX у перекупників. Є такі оголошення і зараз. Але доведеться переплатити 300 гривень за квиток.

Тепер купити квитки на поїзди з Харкова до Польщі можна тільки онлайн - через чат-бот, мобільний застосунок або сайт компанії. В "Укрзалізниці" повідомили, що це зроблено, щоб протистояти перекупникам і квитковим шахраям.