Війська РФ намагалися просунутися на Харківщині, але отримали відсіч і відійшли. Про це йдеться в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ від 2 серпня.

"Ворог висунув окремі підрозділи в районах населених пунктів Байрак та Дементіївка (Харківський район), після вогневої поразки відійшов", - сказано в повідомленні.

Крім того, на Харківському напрямку військові РФ обстрілювали із ствольної та реактивної артилерії райони Харкова, Чугуєва, Протопопопівки, Гусарівки, Черкаських Тишків, Петрівки та Ртищівки.

Завдали авіаційного удару авіаудару у Верхнього Салтова.

На Слов'янському напрямку зафіксовано обстріли неподалік Курульки, Грушевахи, Чепіля, Карнаухівки, Долини та Барвінкового та авіаційний удар біля Дібрівного.

Зазначимо, раніше у зведенні Генштабу повідомлялося, що окупанти намагалися просунутися в напрямку Гусарівки (Ізюмський район), але отримали відсіч і відійшли.

А в американському Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що Росія створює умови для наступу на Харків, але навряд його захопить. Так, за даними аналітиків, російські війська відновили локальні наземні атаки на північний захід і на південний захід Ізюма.