Фронт на Харківському напрямку виглядає замороженим і найближчим часом істотних змін не буде. Таку думку висловив інтерв'ю "Суспільному" австрійський військовий аналітик Том Купер.

"Такі персонажі як Путін насолоджуються, вбиваючи мирних жителів Харкова та околиць. Тому фронт на Харківському напрямку виглядає замороженим. Я не очікую, що щось суттєво зміниться найближчим часом", - заявив Том Купер.

На думку аналітика, росіяни мають одну мотострілецьку дивізію вздовж кордону, а на позиціях перед нею – війська Луганська та кілька власних другорядних підрозділів, що дозволяє ворогові залишати цю частину України окупованою. При цьому армія РФ не має більше сил і боєприпасів.

"З іншого боку, вони знають, що в українців немає достатньо сил, щоб звільнити цю ділянку на кордоні. Вони називають цю частину України "розмінною монетою" і завдяки їй хочуть тримати Україну під тиском", - додав Том Купер.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, війська РФ намагалися просунутися на Харківщині, але отримали відсіч і відійшли. За даними Генштабу ЗСУ, ворог висунув окремі підрозділи в районах населених пунктів Байрак та Дементіївка (Харківський район), але після вогневої поразки відступив.