Заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам разом із керівництвом Департаменту охорони здоров'я та ХОКЛ обговорив плани щодо проведення ремонтних робіт у медзакладі.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів №174 щодо організації спроможної мережі закладів охорони здоров'я Харківська обласна клінічна лікарня визнана надкластерним медзакладом.

Щоб наявне приймально-діагностичне відділення обласної лікарні відповідало стандартам і вимогам, про які йдеться в постанові Кабміну, за дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова було ухвалено рішення провести реконструкцію приміщень медзакладу.

"Наразі розробляються відповідні технічні завдання щодо функціоналу діючих приміщень і тих, які плануємо реконструювати або будувати. Обов'язково зробимо акцент на інклюзивності, будемо впроваджувати всі сучасні технології, які сьогодні використовують у будівництві. Попередньо вважаємо, що проєкт буде розбито на три черги. Це пов'язано як із фінансуванням, так і з його технологічністю, щоб не зупиняти роботу приймального відділення", - розповів Михайло Харнам. 

За словами заступника директора Департаменту охорони здоров'я ХОВА Жанни Овчарової, зокрема, планується зробити ремонт приміщення, в якому буде розташований новий апарат МРТ - його області планує передати МОЗ. Сьогодні на базі Обласної клінічної лікарні працює один апарат МРТ, який працює з 2003 року і вже не відповідає сучасним стандартам діагностики, морально та технічно застарілий.