У Харкові з'явилися безкоштовні зони Wi-Fi. Як повідомили в "Укртелекомі", доступ до мережі там буде можливим і за тимчасової відсутності енергопостачання: для цього компанія встановила спеціальне обладнання. Харків'яни матимуть змогу безкоштовно користуватися інтернетом навіть без світла протягом 2-4 годин.

Знайти такі Wi-Fi-зони просто: телекомунікаційні шафи позначені відповідними наклейками. Назва мережі - UKRTELECOM_FREE.

Бездротова мережа працює із середнім радіусом до 10 м від телекомунікаційної шафи та забезпечує швидкість з'єднання до 20 Мбіт/с. Фактична швидкість та радіус залежать від кількості споживачів, що одночасно користуються доступом, та технічних параметрів пристрою споживача.

Крім Харкова, близько 700 зон Wi-Fi є в Києві, Дніпрі, Львові й Одесі.

Бути на зв'язку у будь-який час - одна з головних цінностей сьогодні. Особливо актуально це для міста прифронтового. На початку року у Міністерстві цифрової трансформації України передали харківським провайдерам потужні батареї SBL. Тепер навіть при блекауті у людей буде інтернет протягом 10-12 годин.