Харків'яни просять міську владу ввести заборону на вигул коней у місті. Відповідну петицію зареєстровано на сайті Харківської міськради.

Автор петиції зазначає, що такі прогулянки - насамперед стрес для тварини. Тварина може злякатися великої кількості людей, гучних звуків - зокрема повітряної тривоги, і конюх її не втримає.

Ще до війни в Харкові шквал обурень викликали випадки жорстоких поводжень із кіньми та поні. Зокрема, влітку 2021 року на площі Свободи власник поні, на яких катали дітей центром міста, залишив тварину в замкненому автомобілі на спеці. А дівчата, які пропонували охочим покататися на поні, штовхали тварин ногами.

У лютому 2023 року був випадок, що вулицями Харкова бігав кінь, який утік від господині. Коня змогли наздогнати патрульні. Тоді з'ясувалося, що кобила на прізвисько Бельгія самостійно перестрибнула через огорожу і втекла з території стайні.

На думку автора петиції, коням буде набагато комфортніше гуляти лісом, недалеко від стайні, де зможуть покататися верхи всі охочі.

Щоб петиція була розглянута міськрадою, вона має набрати 5000 голосів за 90 днів. Петицію вже підтримали понад 200 осіб.