У передмісті Харкова внаслідок ворожих обстрілів знищено будинок Російсько-Тишківської сільської ради. Про це "Слобідському краю" повідомив голова Циркунівської громади Микола Сікаленко.

З його слів, на населений пункт у суботу, 30 липня, ворог скинув фосфорні бомби.

"Фосфорними бомбами обстріляли будівлю Русько-Тишківської сільської ради, вона повністю знищена, там усе вигоріло. Також постраждав ангар біля школи, все також вигоріло. На щастя, постраждалих немає: у будівлі цієї сільради, як і Циркуновської, люди не працюють, бо все розбито, – розповів Микола Сікаленко.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Довідка SQ. Фосфорні боєприпаси - тип запальних боєприпасів, споряджених білим фосфором або запальними речовинами на основі фосфору білого в суміші з іншими речовинами. Білий фосфор і запальні речовини на основі білого фосфору відносяться до групи запалювальних речовин, що горять з використанням кисню з повітря.

Фосфорні боєприпаси завдають шкоди відкрито розташованій і прихованій живій силі, виводять з ладу техніку та озброєння.

Використання фосфорних боєприпасів призводить також до виникнення пожеж та окремих вогнищ загорянь, завдають додаткових матеріальних збитків, ускладнюють переміщення, обмежують видимість, при цьому удушливі та отруйні гази, що утворюються в осередках пожежі, стають додатковим вражаючим фактором.

При попаданні на шкіру людини білий фосфор, що горить, викликає важкі опіки.