Харківську метрошколу 1 березня відвідав прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. Про це повідомили в Офісі Президента України.

Рютте прибув до Харкова разом із президентом Володимиром Зеленським. Тут представники двох країн проводили переговори та уклали двосторонню угоду.

Під час візиту лідери країн відвідали школу на станції метро "Університет". Вони побували на уроках математики, української та англійської мови та поспілкувалися з дітьми. 

На станції "Університет" навчається 858 дітей із 40 класів. 

Приміщення для навчання обладнано на п'яти станціях метро: "Університет", "Перемога", "Академіка Павлова", "Метробудівників" і "Тракторний завод". Сформовано 106 класів, у яких навчається 2191 дитина. Крім учителя, у кожному класі працюють тьютор і психолог. Забезпечено медичне обслуговування, безплатне харчування, є інтернет, відеоспостереження та охорона. Дітей з усього міста безплатно підвозять автобусами в супроводі патрульної поліції.

Також у метро з січня 2024 року розпочали роботу групи з підготовки дітей до школи. Їх у суботу та неділю відвідує 670 дітей. До програми залучено 17 садочків, створено 41 групу.