КП "Харківблагоустрій" буде ліквідоване. Його планується об'єднати з КП "Комплекс з вивозу побутових відходів" (КВБО) для оптимізації роботи підприємств. Про це "SQ" повідомив директор Департаменту житлового господарства Харківської міськради Роман Нехорошков. "З точки зору оптимізації роботи двох підприємств це правильне рішення. Опції у них схожі. З точки зору оптимізації оподаткування це теж вигідно. Два підприємства платять великі податки, але у "Комплексу з вивезення побутових відходів" більше матеріальних ресурсів, у "Благоустрою" їх немає. Тому податки буде вигідніше платити одному підприємству", - зазначив Р.Нехорошков.

Він підкреслив, що протягом року КП "Благоустрій" буде ліквідоване, а працівники підприємства перейдуть до штату КП "Комплекс з вивозу побутових відходів".

Довідка "SQ". КП "Харківблагоустрій" працює у восьми районах Харкова. У Ленінському районі міста Харкова працює ТОВ "Коменерго". На обслуговуванні КП "Харківблагоустрій" знаходиться більш 14 млн. кв. м прибудинкової збиральної площі житлового фонду комунальної власності територіальної громади м. Харкова.