КП "Харківблагоустрій" (Харків) буде реорганізоване шляхом приєднання до КП "Комплекс з вивозу побутових відходів" (Харків). Таке рішення було прийняте 16 листопада на сесії міськради.

Як йдеться в проекті рішення, в процесі реорганізації "Харківблагоустрій" планується скоротити кількість адміністративно-управлінського персоналу підприємства та витрати на його утримання, а також поліпшити організацію роботи з обслуговування прибудинкової території.

Крім того, рішенням сесії підприємству виділили 2 млн.грн. на виплату заробітної плати.

Довідка "SQ". Як прокоментував раніше директор Департаменту житлового господарства Харківської міськради Роман Нехорошков, рішення про об'єднання КП "Харківблагоустрій" і КП "Комплекс з вивозу побутових відходів" правильне з точки зору оптимізації роботи двох підприємств. "Функції у них схожі. З точки зору оптимізації оподаткування це теж вигідно. Два підприємства платять великі податки, але у "Комплексу з вивезення побутових відходів" більше матеріальних ресурсів, у "Благоустрою" їх немає. Тому податки буде вигідніше платити одному підприємству", - зазначив Р.Нехорошков.

Він підкреслив, що протягом року КП "Харківблагоустрій" буде реорганізовано, а працівники підприємства перейдуть до штату КП "Комплекс з вивозу побутових відходів".

КП "Харківблагоустрій" працює у восьми районах Харкова. На обслуговуванні КП "Харківблагоустрій" знаходиться більш 14 млн. кв.м прибудинкової території.