Пенсійний фонд України (ПФУ) оприлюднив інформацію про економічно активні підприємства, які на 1 жовтня мають найбільші обсяги заборгованості зі сплати страхових внесків, відшкодування пільгових пенсій у ПФУ та єдиного внеску. Про це повідомив офіційний сайт ПФУ.

За даними сайту, на першому місці за обсягом заборгованості - казенне підприємство "Шосткинський казенний завод "Зірка" (67,5 млн.грн.), на другому - харківське комунальне підприємство "Міськелектротранс" (57,7 млн.грн.), на третьому - ПАТ "Сумихімпром" (37 млн.грн.).

За даними ПФУ, серед харківських підприємств, окрім "Міськелектротрансу", найбільша заборгованість припадає на казенне підприємство "Харківське КБ з двигунобудування" (близько 8,8 млн.грн.), ДП "Харківський завод електроапаратури" (5,6 млн.грн. ), Обласне комунальне підприємство теплових мереж (Харківський район; 3,1 млн.грн.), а також КП "Водопровідно-каналізаційне підприємство Харківського району" (2,8 млн.грн.).

Сумарно на 1 жовтня 2011 р. усі 135 зазначених у рейтингу підприємств заборгували фонду 602,4 млн.грн. збору, що становить 9,7% загальної суми заборгованості перед ПФУ, і 75,5 млн.грн. єдиного внеску, який становить 12% загальної суми недоїмки зі сплати єдиного внеску.