"На утримання маєтків у сел.Володимирівка (Краснокутський р-н) та сел.Шарівка (Богодухівський р-н), де раніше розташовувалися тубдиспансери, йде близько 2 млн.грн. на рік за рахунок системи охорони здоров'я", - заявив 30 липня на селекторній нараді заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Ігор Шурма.

За його словами, маєтки планується зняти з балансу обласного відділу охорони здоров'я і передати на баланс управління культури ХОДА або Фонду держмайна України. "Медицина фінансується на 50% від необхідного обсягу, і забирати 2 млн.грн. На утримання культурної спадщини ми не можемо собі дозволити", - зазначив І. Шурма.

Довідка "SQ". Для економії коштів санаторії "Володимирський" і "Шарівка" (разом з хворими) були передислокована в "Занки" (Зміївський р-н). Зараз медичний, фармацевтичний і частина обслуговуючого персоналу санаторіїв "Володимирський" і "Шарівка" працюють у Занки, адміністративний і господарський персонал працював на території санаторіїв "Володимирський" і "Шарівка".

Маєток "Шарівка" знаходиться в обласній комунальній власності. Площа парку - 39,3 га (у тому числі 15 га лісу, 3 га ландшафтних груп, 3,5 га галявин, 7 га споруд та 1,65 га ставків).