В.о. харківського міського голови Геннадій Кернес запропонував адміністрації ДП "Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка" допомогу в переговорах з банками, у яких співробітники підприємства оформили кредити. Як повідомив офіційний сайт Харківської міськради, з проханням про рішення цієї проблеми до нього під час особистого прийому на заводі звернулися два співробітники підприємства. Г. Кернес "закликав керівництво заводу спробувати розібратися в питанні з кредитами їхніх співробітників і дати гарантії з їх виплати у зв'язку з тим, що на заводі склалася критична ситуація із заборгованістю із зарплати".

За словами начальника Юридичного департаменту міськради Володимира Коваленка, департамент готовий надавати правову та консультаційну допомогу з цього питання. "Люди працюють на підприємстві. Банки брали у них під заставу майно. Ми зобов'язані зробити все можливе, щоб працівники, які зіткнулися з такою заборгованістю із зарплат, не піддавалися штрафним санкціям та їх майно не перейшло банкам", - зазначив Г. Кернес.

Довідка "SQ". Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки і енергооб'єктів. Господарський суд Харківської області у серпні 2009 р. порушив справу (№ 50/120-09) про банкрутство заводу. На заводі працює близько 2 тис. осіб. Заборгованість із зарплати на підприємстві становить близько 15 млн.грн. 21 червня 2010 р. працівники заводу оголосили страйк і перекрили рух на вул. Жовтневої революції, на якій розташований завод.