Харківська облдержадміністрація (ХОДА) ініціює проведення спеціальної наради з приводу проблем із заборгованістю КП "ВТП "Вода" за електроенергію, яка становить 40 млн.грн. Про це 29 вересня на спільному засіданні господарського активу області та колегії ХОДА повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

За його словами, в нараді візьмуть участь голова правління АК "Харківобленерго" Сергій Кирик, харківський міський голова Геннадій Кернес, перший заступник мера Олександр Кривцов, заступник міського голови Тетяна Таукешева, начальник Головного управління фінансів ХОДА Сергій Овсянников. На нараді планується обговорити і знайти шляхи вирішення проблеми.

Також на засіданні колегії було прийняте рішення розробити схему, яка б не дозволила виїжджати за кордон тим керівникам підприємств, у яких є заборгованість за компослуги - газ, електрику, воду, незалежно від того, державне це підприємство, комунальне або приватне. Як заявив М.Добкін, також буде активізована робота виконавчої служби щодо стягнення боргів з усіх споживачів, включаючи населення. "300 тисяч гривень боргів, які стягнуті виконавчою службою за судовими позовами, говорять про те, що по суті нічого не зроблено", - заявив губернатор.

Як повідомив під час наради заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, 1 січня 2011 р. рівень розрахунків області за газ становив 89%, зараз - близько 95%. За його словами, сьогодні багато керівників теплопостачальних підприємств регіону знаходяться в Києві, в НАК "Нафтогаз Україна", де обговорюють питання із заліку різниці в тарифах, і якщо їх зарахують, то рівень розрахунків області складе 107%.

довідка "SQ". Заборгованість КП "ВТП "Вода" за електроенергію становить близько 40 млн.грн. За словами гендиректора підприємства Івана Корінько, причиною такої заборгованості є невідповідність тарифів і реальної вартості послуг. За його словами, підприємство щомісяця отримує збитки в 12 млн.грн.

Наприкінці серпня В.Дулуб узяв участь у нараді з першим заступником міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Олександром Аліпова та керівництвом ДК "Газ Україна" НАК "Нафтогаз України". На зустрічі була досягнута домовленість про те, що Харківська область до 1 жовтня погасить заборгованість за газ в сумі 109 млн.грн. Також домовилися про те, що з 650 млн.грн., які необхідно погасити в IV кварталі 2011 р., Харківська обл. заплатить 300-350 млн.грн., а решта суми буде погашена з держбюджету за рахунок різниці в тарифах.