Церква в Саржиному Яру в Харкові буде відкрита до Дня міста (відзначається 23 серпня). Її будівництво завершене на 99%. Про це 29 червня під час прямої телефонної лінії в газеті "Вечірній Харків" повідомив директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Кітанін.

За його словами, церква буде двоповерховою: перший поверх виконають у візантійському стилі, з каменю, другий поверх - в давньоруському, з дерева. Перший поверх церкви вже готовий, закінчуються роботи на другому поверсі. Крім того, потрібно ще впорядкувати прилеглу до церкви територію. Як розповів В.Кітанін, Харківська єпархія вже замовила для церкви вівтар, а також дзвони, які будуть встановлені найближчим часом. За підтримки єпархії готуються ікони. У день відкриття церква буде освячена.

Крім того, В.Кітанін повідомив, що до Дня міста буде відкрито сквер на пл. Повстання (його реконструкція завершена на 90%), а також фонтан біля Палацу спорту (станція метро "Маршала Жукова"). "Зараз йде заливка чаші фонтану, вже підведені всі комунікації", - зазначив В.Кітанін.

Довідка "SQ". Саржин Яр - балка довжиною більше 12 км з пологими схилами. Відокремлює Павлово Поле від Нагорного району Харкова. Відомий джерелом мінеральної води. Місце масового відпочинку харків'ян. У 2010 р. у Саржиному Яру була проведена масштабна реконструкція. За даними В.Кітаніна, в ході реконструкції був пофарбований навіс над основним бюветом, відремонтовані маленькі бювети, відновлене ​​розшивання бутової кладки, влаштовані сходи до бюветів, встановлені дві паркові лавки вздовж узвозу з боку вул. Отакара Яроша, поручні на сходах, що виходять на пр. Леніна, два столи для настільного тенісу. Завезений пісок на дитячий ігровий майданчик, знесені шість сухостійних дерев, висаджені хвойні дерева, обладнані квітники, посаджений газон навколо дитячого майданчика, відремонтований туалет.