Депутати Харківської міськради 28 вересня дали згоду на продовження терміну дії кредитного договору КП "Житлкомсервіс" з ПАТ "Мегабанк" (Харків) до 30 грудня 2013 Таке рішення прийняте на сесії міськради.

Як повідомлялося раніше, дозвіл на отримання цього кредиту в 25 млн. грн. комунальному підприємству надали 2009 р. У пояснювальній записці до рішення сказано, що підприємство не може погасити кредит без залучення додаткових коштів. Це викликано невідповідністю діючих тарифів до затрат на надання послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій та здорожчанням матеріалів, необхідних для техобслуговування внутрішньобудинкових систем.

Довідка "SQ". Харківська міськрада 23 грудня 2009 р. на сесії дозволила КП "Житлкомсервіс" взяти кредит у ПАТ "Мегабанк" (Харків) у формі невідновлювальної мультивалютної кредитної лінії на суму не більше 25 млн. грн., терміном не більше 24 місяців, з оплатою 15% річних і разовою комісією в 0,5% суми кредиту у разі отримання кредитних коштів у доларах США та з оплатою 26% річних і разовою комісією в 1% суми кредиту у разі отримання кредитних коштів у гривнях. Кредит був узятий, щоб розрахуватися з виконавцями житлово-комунальних послуг і не допустити виникнення боргів із виплати зарплати і з оплати електроенергії.