"Районні засоби масової інформації практично не отримують жодної підтримки з боку місцевої влади. Найближчим часом ця ситуація буде докорінно змінена за допомогою договорів про співробітництво, які повинні укласти між собою редакції газет і представники влади", - заявила в ефірі Харківського обласного радіо начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Вікторія Маренич. Про це повідомив офіційний сайт ХОДА.

"У кінці серпня я ініціюю винесення на розгляд обласної селекторної наради питання про укладення договорів. Це потрібно, щоб ми всі працювали в правовому полі, особливо під час виборчої кампанії", - зазначила вона. За словами В. Маренич, районні адміністрації та ради повинні підтримувати місцеві ЗМІ "не тільки на папері, а й фактично, так само назустріч місцевим ЗМІ буде йти й обласна влада".

В. Маренич також зазначила, що районні друковані та електронні видання Харківської області мають серйозні проблеми з кваліфікованими кадрами. Щоб ранімувати школу журналістики на місцях, в області буде впроваджена програма підтримки майбутніх кореспондентів районних ЗМІ. "Ми будемо влаштовувати конкурс серед старшокласників Харківської області, потім переможців будемо підтримувати, щоб вони спочатку навчалися в Харківському національному університеті ім. Каразіна, а потім поверталися працювати до тих ЗМІ, які їх направили на навчання", - підкреслила вона.