"Міська влада виділить кошти на реконструкцію стадіону "Металіст" у терміни, затверджені графіком", - заявив 27 жовтня директор Департаменту з питань підготовки Євро-2012 з футболу Харківської міськради Олександр Нечипоренко, коментуючи інформацію, що з'явилася в ЗМІ про те, що відсутність фінансування з обласного та міського бюджетів на реконструкцію "Металіста" ставить під загрозу проведення Євро-2012 (цю інформацію оприлюднив директор Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський після вчорашнього робочого засідання в Харкові на чолі з операційним директором УЄФА Мартіном Калленом). Про це повідомив офіційний сайт Харківської міськради.

О.Нечипоренко зазначив, що на самій зустрічі М.Лубківський це питання не піднімав. "У протоколі зустрічі записано, що всі сторони, що беруть участь у цьому процесі, задоволені затвердженим графіком фінансування. Згідно з цим графіком, усього ми повинні виділити 15 млн. грн., з них 5,8 млн.грн. уже виділені, а 9,2 млн.грн. будуть виділені в грудні цього року. Я отримав запевнення харківського міського голови Геннадія Кернеса, що ці кошти будуть виділені точно за графіком, тому про жодне невиконання зобов'язань у даному випадку йтися не може", - заявив О.Нечипоренко.

Він також відзначив, що оприлюднені М.Лубківським побоювання УЄФА про проблему енергозабезпечення стадіону, через яку неможливо ввести арену в експлуатацію й отримати сертифікат безпеки, також не є критичними. Як повідомив директор департаменту, необхідне обладнання вже закуплене і знаходиться на стадіоні, просто його необхідно змонтувати, а це трудомісткий процес.

Довідка "SQ". За словами М.Лубківського, в Харкові робоча група УЄФА винесла на розгляд низку критичних питань, які необхідно вирішити найближчим часом. Зокрема, ключовим питанням є відсутність фінансування з обласного та міського бюджетів реконструкції стадіону "Металіст", через що комплекс робіт там ще не завершений. М.Лубківський також зазначив, що Україна зі свого боку всі фінансові зобов'язання перед ОСК "Металіст" уже виконала. "УЄФА непокоїть, що досі не вирішена проблема енергозабезпечення стадіону, через що неможливо ввести арену в експлуатацію й отримати сертифікат безпеки, а це обов'язкова умова для проведення матчів єврочемпіонату", - підкреслив директор турніру в Україні. За його словами, ці питання "потрібно вирішувати негайно, починаючи від врегулювання правових аспектів фінансування робіт з реконструкції стадіону".