Переговори про злиття комунальних підприємств "Вода" і "Харківкомуночиствод" необхідно розпочати негайно. Про це 27 вересня на засіданні колегії Харківської облдержадміністрації (ХОДА) заявив голова ХОДА Михайло Добкін після доповіді генерального директора КП "Вода" Сергія Кадигроба про ситуацію на підприємстві. Зокрема, С.Кадигроб заявив, що КП "Вода" потрібно взяти кредит в 15 млн.грн. для погашення заборгованості за електроенергію.

За словами М.Добкіна, рівень втрат води в мережах КП "Вода" перевищує 50%. "Вдумайтеся, яку кількість зайвої води доводиться перекачувати і скільки витрачається на це електроенергії", - зазначив М.Добкін. За його словами, якщо б у підприємства був чіткий план розвитку, то можна було б взяти кредит, але зараз це недоцільно. "Тільки завдяки терпінню керівництва АК "Харківобленерго" в КП "Вода" ще не відключили електрику. Я прошу протягом місяця підготувати інформацію про можливості злиття двох підприємств. Ми скоротимо кількість управлінців у два рази і залишимо одну структур з ремонту мереж замість двох. Усе одно на ремонти місць витоку води ви виїжджаєте разом", - зазначив М.Добкін.

Довідка "SQ". 20 вересня прес-секретар "Харківобленерго" Володимир Скічко повідомив, що заборгованість КП "Вода" за електроенергію АК "Харківобленерго" складає 19 млн.грн. "Зараз за сприяння Харківської облдержадміністрації і міськвиконкому йде пошук шляхів вирішення проблеми. Відключати електропостачання "Воді" не планується", - повідомив В.Скічко.