Управління Держдепартаменту виконання покарань у Харківській області ще не отримало гроші за марлеві пов'язки, пошиті за держзамовленням у період епідемії свинячого грипу в 2009 р. Про це 26 липня повідомив журналістам перший заступник начальника управління Олександр Крикушенко. За його словами, держава заборгувала харківським колоніям за пошиття пов'язок близько 1 млн.грн. До судів представники департаменту не зверталися. "Нам обіцяють незабаром повернути гроші", - заявив О.Крикушенко.

За його словами, у колоніях проводили тільки пошиття пов'язок. Потім їх відправляли на аптечні склади, де проводилася санітарна обробка. Потім пов'язки поміщали у вакуумну упаковку. Як повідомили "SQ" у Темнівській колонії № 100 (сел.Васищеве, Харківський р-н), укладені колонії шили приблизно по 10 тис. пов'язок на день. Робота йшла близько двох тижнів.

Довідка "SQ". Річний бюджет колоній у Харківській області складає близько 100 млн.грн. Недофінансування з держбюджету становить близько 40 млн.грн. Брак фінансування покривається за рахунок господарської діяльності колоній. За перше півріччя 2010 р. обсяг виробництва колоній склав 40 млн.грн. У колоніях виробляють відра, колючий сітку, шлакоблоки, автопричепи і комплектуючі для тракторів.