"Керівник дитячого дошкільного закладу, з чиєї халатності та некомпетентності здоров'я дітей могло піддаватися навіть мінімальному ризику, не має морального права залишатися на посаді і має бути звільнений", - заявив харківський міський голова Геннадій Кернес, коментуючи ситуацію з харчовим отруєнням дітей у дитсадку № 317. Про це 27 квітня повідомив офіційний сайт Харківської міськради.

За словами Г.Кернеса, пропозиції про заходи дисциплінарного характеру стосовно керівника дитсадка повинна винести спеціальна комісія, яка проводить службове розслідування. "Я вважаю, що це мають бути найжорсткіші заходи, тому буду наполягати на звільненні. Це моя принципова позиція. Не можна довіряти здоров'я дітей людині, яка не тільки не вміє забезпечити ідеальну чистоту на кухні, а й свідомо ризикує здоров'ям дітей, не поспішаючи бити тривогу при перших симптомах і сподіваючись на "авось". Упевнений, що всі батьки малюків, що пережили такий стрес через безвідповідальність цього керівника, будуть зі мною солідарні", - заявив Г.Кернес.

Довідка "SQ". 20 квітня в дитсадку № 317 (вул. Командарма Уборевича, 30-Г) сталося масове отруєння дітей. Одна дитина була доправлена до лікарні. Як повідомила головний санітарний лікар Харкова Ірина Зубкова, причиною отруєння стала стафілококова харчова інтоксикація.