Котельні навчальних закладів у Дворічанському і Куп'янському районах Харківської області експлуатуються з численними порушеннями. Такого висновку дійшли інспектори територіального управління Держгірпромнагляду України в Харківській області, повідомив сайт управління.

За даними управління, в ході перевірки котелень Дворічанського та Куп'янського відділів освіти були зафіксовані технічні порушення, які загрожують виникненням аварійної ситуації. У результаті у Дворічанському районі заборонена експлуатація п'яти опалювальних котлів, у Куп'янському - чотирьох. Котли відносяться до категорії побутових (НДІ-105 і "Колві"). Серед основних порушень - відсутність технічного огляду і паспортів, а також недостатня кваліфікація персоналу. За порушення нормативних актів з охорони праці до адміністративної відповідальності притягнутий начальник відділу освіти Дворічанської райдержадміністрації.

Як уточнили в управлінні, зараз в управлінні Держпромнагляду відбувається нарада за участю представників Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації щодо ситуації, що склалася.