КРУ в Харківській області провело ревізії підрозділів Міністерства оборони України за 2009 р. і 10 міс. 2010 р. і виявило порушення фінансового та бюджетного законодавства на суму 97,2 млн. грн. Про це повідомили "SQ" у КРУ в Харківській області. Зокрема, були виявлені фінансові порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на 8,1 млн.грн. Були встановлені випадки прийняття керівниками установ та підприємств системи Міноборони неефективних управлінських рішень, внаслідок чого були втрачені активи або упущені можливі вигоди на 0,5 млн.грн.

Як повідомили в КРУ, також були виявлені факти вилучення за рішеннями органів місцевого самоврядування земельних ділянок з державної до комунальної власності без дозволів Міноборони. Згідно актів розбирання будівель та споруд, значна частина матеріалів знаходиться у незадовільному стані. Після затвердження актів на списання, будівлі не розбираються протягом 4-5 років, що призводить до їх більш швидкого руйнування та розкрадання матеріалів.

За даними КРУ, за наявності в системі Міноборони об'єктів незавершеного будівництва значні бюджетні кошти виділяються на нове будівництво, але ці гроші не завжди витрачаються на зазначені цілі. Ревізія фінансово-господарської діяльності Східного управління капітального будівництва Міністерства оборони України встановила, що підрядним організаціям були відшкодовані витрати на добровільне страхування будівельно-монтажних робіт. Однак це відшкодування не передбачене кошторисною вартістю будівництва і планом використання бюджетних коштів і призвело до нецільового їх використання на 1,5 млн.грн. При цьому підрядні організації будівельно-монтажні роботи навіть не починали, а термін страхування вже минув.