Віце-прем'єр-міністр України з питань Євро-2012 Борис Колесніков імовірно в кінці листопада відвідає Харків, щоб перевірити підготовку міста до Євро-2012. Про це 26 листопада повідомив журналістам під час презентації талісманів Євро-2012 харківський міський голова Геннадій Кернес. За його словами, Б.Колесніков спочатку відвідає Львів, а потім повинен приїхати до Харкова.

"Після візиту віце-прем'єра будуть скориговані найближчі плани з підготовки Харкова до Євро-2012. Щось треба буде підтягнути. Підготовка Харкова до чемпіонату в 2011 р. буде в основному залежати від фінансування, як з державного бюджету, так і з місцевих", - зазначив Г.Кернес.

Також мер Харкова підкреслив, що друга тренувальна база до Євро-2012 "Сонячний" буде підготовлена якісно і вчасно. "Найголовніше - якість, адже до нас часто приїжджають з перевіркою європейські інспектори", - додав Г.Кернес.

Довідка "SQ". Основна тренувальна база для розміщення футбольної команди-учасниці Євро-2012 - база ФК "Металіст", розташована в сел.Високий (Харківський р-н). На території бази завершено будівництво нового корпусу на 31 номер, який включає в себе конференц-зал, басейн, масажні кабінети, тренажерний комплекс, сауни, реабілітаційний центр, ресторан. На цій же базі здано в експлуатацію після ремонту другий корпус, призначений для дублерів команди "Металіст". Комплекс бази включає в себе чотири повнорозмірних футбольних поля, одне з яких зі штучним покриттям. Площа земельної ділянки - 9,1 га. Вартість робіт з реконструкції бази - понад 80 млн.грн. Інвестор - група "DCH".

На території бази "Сонячний" Південної залізниці (розташована в районі П'ятихаток під Харковом) до чемпіонату Євро-2012 буде побудована п'ятизірковий готель на 85 місць, спортивно-оздоровчий центр з двома басейнами, які після закінчення чемпіонату з футболу стануть основними для підготовки олімпійської збірної Україна з синхронного плавання, а також 2-3 тренувальних поля зі штучним покриттям. Територія бази відпочинку "Сонячний" займає близько 70 га.

Навчально-тренувальні бази футбольних клубів "Харків", "Полтава" і "Ворскла" виключені з Міської цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 р. з футболу, яка була затверджена 23 червня 2010 р. на сесії Харківської міськради. Замість цих баз до цільової програми підготовки до Євро-2012 включили полтавський стадіон "Ворскла ім. Бутовського" і базу "Сонячний".
26 листопада в Харкові були презентовані талісмани Євро-2012.