"Колишній начальник Управління СБУ в Харківській області Андрій Мухатаєв фігурує у кримінальній справі за фактом крадіжки величезної суми грошей", - заявив 26 жовтня журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, кримінальну справу розслідують Генеральна прокуратура України та СБУ. "А.Мухатаєв проходить у справі поки що як свідок. Наскільки мені відомо, йдеться про контрабанду", - повідомив М.Добкін.

Також губернатор спростував чутки про те, що нинішній начальник облуправління СБУ Олександр Полковниченко після виборів буде змінений. "Щоб якось вплинути на слідчих, створюється такий ажіотаж навколо керівника Харківського облуправління СБУ. Рішення про його призначення приймає керівництво СБУ і президент України. І тільки вони будуть визначати кадрову політику цієї дуже специфічної структури", - зазначив М.Добкін.

"Я вам скажу більше: інформацію про зміну О.Полковниченка поширює в пресі сам А.Мухатаєв", - заявив М.Добкін.

Довідка "SQ". Андрій Олександрович Мухатаєв був призначений начальником управління Служби безпеки України в Харківській області в травні 2006 р. У вересні 2008 р. А. Мухатаєв був звільнений з цієї посади і призначений першим заступником начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ. Начальником управління СБУ в Харківській обл. став Олександр Полковниченко. В кінці жовтня 2008 р. А.Мухатаєв був знову призначений начальником облуправління СБУ.

23 березня 2010 р. А.Мухатаєв був звільнений з цієї посади, а О.Полковниченко знову був призначений начальником облуправління СБУ. До призначення О.Полковниченко обіймав посаду начальника Головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області.