"Я як свідок фігурую у кількох кримінальних справах, і ніякої сенсації в цьому немає", - заявив 27 жовтня "SQ" колишній начальник управління СБУ в Харківській області Андрій Мухатаєв, коментуючи заяву голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна про те, що А.Мухатаєв фігурує в "кримінальній справі за фактом крадіжки величезної суми грошей" і, ймовірно, пов'язаної з контрабандою.

"Я був начальником облуправління СБУ майже чотири роки. Щорічно ми розслідували близько 100 кримінальних справ, з них п'ята частина була пов'язана з контрабандою. Теоретично по кожній з цих справ колишній начальник управління може бути свідком. Є такі справи за 2008 р., за 2009 р., за яким мене запрошують як свідка. Мені важко коментувати заяву М.Добкіна, оскільки я не знаю, яку справу він мав на увазі і що хотів сказати. Якщо це просто такий спосіб нагадати, що в управлінні СБУ був такий начальник, як А.Мухатаєв, то є й інші способи це зробити", - зазначив екс-начальник управління СБУ в Харківській області.

Зараз, за словами А.Мухатаєва, він знаходиться в Києві в розпорядженні голови СБУ.

Довідка "SQ". 26 жовтня М.Добкін заявив, що А.Мухатаєв фігурує у кримінальній справі за фактом крадіжки величезної суми грошей. За його словами, кримінальну справу розслідують Генеральна прокуратура України та СБУ. "А.Мухатаєв проходить у справі поки як свідок. Наскільки мені відомо, йдеться про контрабанду", - повідомив М.Добкін.

А.Мухатаєв був призначений начальником управління Служби безпеки України в Харківській області в травні 2006 р. У вересні 2008 р. А.Мухатаєв був звільнений з цієї посади і призначений першим заступником начальника Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ. Начальником управління СБУ в Харківській обл. став О.Полковниченко.

В кінці жовтня 2008 р. А.Мухатаєв знову був призначений начальником облуправління СБУ. 23 березня 2010 р. А. Мухатаєв був звільнений з цієї посади, а О.Полковниченко знову призначений начальником облуправління СБУ. До цього О.Полковниченка обіймав посаду начальника Головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області.