Прокуратура Харкова перевірила заяви журналістів про те, що під час конфлікту навколо будівництва дороги в Лісопарку міліціонери і працівники КП "Муніципальна охорона" заважали їм займатися професійною діяльність. Прокуратура не виявила фактів, які б підтверджували ці заяви. Про це 25 серпня повідомив журналістам прокурор Харкова Євген Попович.

"Ми опитали 12 журналістів, які висвітлювали конфлікт У Лісопарку. З них дев'ять говорили, що вони нормально виконали свою роботу, а троє заявили, що їм перешкоджали займатися професійною діяльністю. Ми ознайомилися з фото-і відеоматеріалами, опитали 40 працівників міліції, 42 активісти громадських організацій, посадових осіб виконкому міськради, співробітників КП "Муніципальна охорона" та за результатами цих перевірок відмовили в порушенні кримінальних справ", - заявив Є.Попович.

За його словами, ніхто з журналістів під час конфлікту в Лісопарку не отримав тілесних ушкоджень.

Довідка "SQ". 19 травня виконавчий комітет Харківської міськради ухвалив рішення про будівництво нової дороги, для чого на території ЦПКіВ ім.Горького потрібно було зрубати 503 дерева. 20 травня почалася вирубка дерев. 21 травня активісти низки громадських організацій і мешканці міста почали акцію протесту в місці проведення робіт, намагаючись не допустити вирубки дерев та проведення будівельних робіт. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною та учасниками акції протесту постраждало декілька людей, кілька учасників акції були затримані міліцією.