Кримінальну справу за фактом крадіжки 6,5 км металевих труб діаметром 500 мм порушено в Харківській області. Про це 26 липня повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома. За його словами, вже затримано двох осіб, ведеться слідство. Труби використовувалися для скидання каналізаційних стоків Темнівської виправної колонії № 100 (сел.Васищево, Харківська обл.). Каналізаційна мережа знаходиться у власності ВАТ "Харківський тракторний завод", а колонія орендує її.

Як повідомили "SQ" у колонії, труби викопали зимою 2009 р. Коли відсутність труб було виявлено, керівництво колонії подало заяву в міліцію, але там відмовили в порушенні кримінальної справи. У міліції назвали причину відмови - неможливо встановити власника труб.

У колонії пояснили, що труби були закладені в грунті на глибині 1,5 м. Випадкові свідки розповіли, що під час розкрадання працювало два екскаватори, крани і вантажівки. Труби були прокладені у дві нитки, так що їх розгорнута довжина складає 13 км. За оцінками експертів, вартість цих труб складає близько 8 млн.грн. Щоб відновити каналізаційну трасу, необхідно значно більше коштів. Зараз каналізаційні стоки скидаються в лісі, в тому місці, де демонтаж труб був зупинений.