Земля в харківському Лісопарку виділена тільки під будівництво дороги, поруч з нею не буде побудовано ні готелів, ні апартаментів. Про це 23 липня заявив в.о харківського міського голови Геннадій Кернес в інтерв'ю журналу "Кореспондент".

За його словами, депутати міськради ухвалили рішення про будівництво дороги від вул. Сумської до вул. Новгородської в 2008 р. Для того, щоб залучити інвесторів і профінансувати роботи, було вирішено надати земельну ділянку для будівництва апартаментів або спортивних споруд із збереженням рекреаційного статусу території.

"Але наші плани змішала криза, і роботи відклали. А далі - в 2010 р. Харків отримав право на проведення матчів чемпіонату Європи з футболу в 2012 р. і, як наслідок, ми маємо цільову програму з ремонту та реконструкції доріг і фінансування під неї . Дорога будується за рахунок бюджету. І ніяких апартаментів - акт на цю землю виданий нашому управлінню капітального будівництва з цільовим призначенням "будівництво дороги", - заявив Г. Кернес.

Довідка "SQ". 19 травня 2010 р. виконавчий комітет Харківської міськради ухвалив рішення про початок будівництва нової дороги, для чого на території Центрального парку культури і відпочинку (ЦПКіВ) ім.Горького (переходить у Лісопарк) потрібно було зрубати 503 дерева.

20 травня почалася вирубка дерев. 21 травня активісти низки громадських організацій і мешканці міста почали акцію протесту в місці проведення робіт, намагаючись не допустити вирубки дерев та проведення будівельних робіт. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною та учасниками акції протесту постраждало декілька людей, також кілька учасників акції були затримані міліцією.