"Сховище Державного архіву Харківської області переповнене", - заявив 26 січня журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома. За його словами, одна з причин цього - те, що приватні архіви стали повертати до облархіву документацію. "Можливо, ведення приватних архівів стало невигідною справою", - зазначив В.Хома.

За його словами, вирішується питання про переїзд архіву до іншої будівлі. Є кілька пропозицій, однак справі буде даний хід тільки після того, як переїзд схвалить голова Державної архівної служби України Ольга Гінзбург. У зв'язку з цим найближчим часом очікується її візит в область. У результаті переїзду архів отримає додатково близько 4 тис.кв.м площ, і цього буде достатньо для розміщення документації з підприємств та з приватних архівів з урахуванням запасу на майбутній розвиток.

Довідка "SQ". Обласний архів розташований у будівлях на вул.Мироносицькій і пр.Московському. У Харкові також працюють Центральний державний науково-технічний архів України і Державний департамент страхового фонду документації.