"Ми докладемо всіх зусиль, щоб домогтися фінансування будівництва станції метро "Перемога", яку планується відкрити цього року", - заявив 25 січня журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, відповідаючи на питання про те, чи не будуть порушені терміни будівництва станції з урахуванням того, що в бюджеті 2012 р. гроші на будівництво метро в Харкові не передбачені.

"Ми обіцяли цього року здати станцію метро "Перемога". Більш того, після її відкриття треба перевезти устаткування на іншу гілку метро, ​​в напрямку аеропорту, і починати роботу там. Новий міністр фінансів (Валерій Хорошковський - "SQ") буде вносити свої зміни до бюджету. Субвенція на капітальні вкладення і розвиток ще не розподілена. Цю тему ми обговорювали з прем'єр-міністром Миколою Азаровим. І коли кошти будуть розподілятися, ми будемо активно захищати цю статтю. Метро буде в пріоритеті. Ми отримаємо ці гроші", - запевнив губернатор.

За його словами, Харків займає перше місце серед міст України, де є метро, ​​з освоєння коштів на його будівництві.

Довідка "SQ". Кошти на будівництво метро від початку не були передбачені і в державному бюджеті 2011 р. Проте Харків отримав з держбюджету 100 млн.грн. на ці цілі. Для закінчення будівництва станції метро "Перемога" необхідно 240-245 млн.грн. Якщо вся необхідна сума буде отримана з держбюджету у 2012 р., то станцію введуть в експлуатацію до кінця 2012 р.