Министр аграрной политики Н. Присяжнюк посетил в Харькове выставку достижений агропромышленного комплексаВиставка досягнень агропромислового комплексу Харківської області пройшла в Палаці студентів Національного університету "Юридична академія України ім.Ярослава Мудрого". Виставка була приурочена до засідання Федерації роботодавців агропромислового комплексу і продовольства України. З експозицією, зокрема, ознайомилися міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов та учасники засідання федерації.

Зокрема, ректор Харківського національного технічного університету сільського господарства ім.Василенка Дмитро Мазоренко продемонстрував на виставці паливні брикети поліпшених характеристик. Він зазначив, що інститут виконує наукові розробки як в аграрній сфері, так і в сфері застосування альтернативних джерел енергії.

Як зазначив М.Присяжнюк, Харківська область цього року наростила обсяги виробництва в аграрній сфері на 45%. "Це найвищі показники в Україні. Я переконаний, що і надалі в аграрному секторі Харківська область буде лідером", - заявив міністр.

 

Министр аграрной политики Н. Присяжнюк посетил в Харькове выставку достижений агропромышленного комплекса Министр аграрной политики Н. Присяжнюк посетил в Харькове выставку достижений агропромышленного комплекса

Довідка "SQ". На виставці були представлені хлібозавод "Салтівський", Харківський завод шампанських вин, ТОВ "Сади України", НВП "Весна", агроцентр "Витязь", вищі навчальні заклади Міністерства аграрної політики і продовольства України, Інститут рослинництва ім. В.Я.Юр'єва НААН України, ТОВ "Балмолоко", аграрне продовольче об'єднання "Хармелія", КП "Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування, Управління лісового та мисливського господарства та інші підприємства.

25 листопада на засіданні Федерації роботодавців агропромислового комплексу і продовольства України в Харкові був підписаний меморандум про співпрацю між федерацією, Харківською облдержадміністрацією та Харківською обласною радою.