До закону України про поводження з відходами внесені зміни, які посилили відповідальність юридичних і фізичних осіб за порушення правил благоустрою міста. Про це 24 червня повідомив журналістам заступник директора Департаменту комунального господарства, начальник Інспекції з благоустрою Харківської міськради Юрій Коваленко.

За його словами, раніше юридичній особі, яка порушила правила благоустрою, робилося попередження або виписувався штраф до 119 грн. Фізична особа в такій ситуації піддавалося адміністративному покаранню у вигляді попередження або штрафу в розмірі до 51 грн. "Зараз юридична особа, що порушила правила благоустрою, піддається покаранню у вигляді штрафу в розмірі 1 тис. 700 грн. За фактом порушення оформляється протокол. Протокол передається на розгляд до адміністративної комісії. І я скажу, що таким порушникам дешевше забезпечувати збір і вивіз сміття, ніж приходити на адміністративну комісію і платити досить великі штрафи", - підкреслив начальник інспекції з благоустрою.

За словами Ю. Коваленка, найчастіше штрафи накладаються за неприбрану територію навколо магазинів або кіосків, за нескошену траву або неприбрані сніг і лід.