Министр регионального развития А.Близнюк 27 января приедет в Харьков обсуждать размер квартплатыМіністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Анатолій Близнюк 27 січня планує відвідати Харків з робочим візитом. Про це 25 січня повідомив журналістам директор Департаменту житлового господарства Харківської міськради Роман Нехорошков. За його словами, А.Близнюк зустрінеться з харківським міським головою Геннадієм Кернесом, і на цій зустрічі, найімовірніше, обговорюватиметься питання перегляду підвищення тарифів квартплати в харківському регіоні.

За словами Р.Нехорошкова, тарифи в Харкові розраховувалися на підставі методики Кабміну. "Ми пройшли узгодження цих розрахунків і в Антимонопольному комітеті. Рознесли проект тарифів в усі будинки. Протягом місяця відбувалося обговорення цих тарифів. На сьогодні це рішення діє, воно ніким не скасоване", - підкреслив директор Департаменту житлового господарства.

"Ми розуміємо, що в Харкові буде проводитися перевірка обгрунтованості підвищення тарифів квартплати. Міський голова дав доручення профільним департаментам підготуватися до відповідних перевірок. Якщо доведеться відмовитися від підвищення квартплати, то буде підніматися питання про надання місту субвенції на компенсацію різниці в тарифах", - додав Р.Нехорошков.

Довідка "SQ". А.Близнюк в інтерв'ю газеті "День" заявив, що в Харкові можуть скасувати підвищення тарифів квартплати. Говорячи про доручення прем'єр-міністра України розібратися з підвищенням тарифів, він підкреслив: "У випадку з трьома регіонами, які пішли на разове підвищення тарифів на 70-90% (оскільки підвищення у них не було з 2008 р.), прем'єр мав рацію. Якщо підвищувати тарифи, то поступово". За словами міністра, це Полтава, Харків та Херсон. "Сьогодні в Полтаві на засіданні міськвиконкому ухвалили рішення скасувати підвищення тарифів. Херсонський і Харківський виконкоми теж обговорять і приймуть рішення, що з цим робити. Найімовірніше, і ці виконкоми скасують підвищення тарифів або ж ухвалять рішення про те, що підвищення набуде чинності пізніше", - заявив міністр.