Раніше судимий 34-річний мешканець Чугуївського району Харківської області та 38-річний мешканець Запорізької області засуджені Харківським апеляційним судом до 14-ти років позбавлення волі кожен за умисне вбивство. Як повідомила "SQ" прокурор відділу підтримки державного обвинувачення в судах прокуратури Харківської області Юлія Попова, у вересні 2009 р. чоловіки напали на свого знайомого, який розпивав з ними алкогольні напої, і завдали йому безліч колото-різаних ран. Чоловік помер на місці, після цього обвинувачені закопали тіло в лісі.

Ще один учасник подій, який знаходився в компанії, допоміг приховати сліди злочину. Він засуджений на три роки ув'язнення, але на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України звільнено від відбування покарання терміном на два роки.

Вирок суду ще не вступив в силу.

Довідка "SQ". Ст. 75 Кримінального кодексу України: звільнення від відбування покарання з випробувальним терміном. Якщо суд при призначенні покарання у вигляді виправних робіт, службового обмеження для військовослужбовців, обмеження волі, а також позбавлення волі терміном не більше п'яти років, враховуючи тяжкість злочину, особу винного та інші обставини справи, приходить до висновку про можливість виправлення засудженого без відбування покарання, він може прийняти рішення про звільнення від відбування покарання з випробуванням. Випробувальний термін встановлюється судом тривалістю від одного року до трьох років.