Екс-прем'єр-міністр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко подала апеляційну скаргу на рішення Печерського районного суду Києва у газовій справі, згідно з яким вона була засуджена до семи років позбавлення волі і виплати компенсації НАК "Нафтогаз України". Як повідомив сайт "Кореспондент", лідер "Батьківщини" подала скаргу сьогодні, 24 жовтня, через керівництво столичного слідчого ізолятора.

За словами адвоката Ю.Тимошенко Сергія Власенка, 25 жовтня - це останній день, передбачений для подання апеляції на вирок Печерського райсуду, і копію апеляції адвокати завтра передадуть до апеляційного суду. "За законом, якщо особа перебуває у слідчому ізоляторі, то передача будь-якого процесуального документа слідчого ізолятора вважається передачею до суду. Тобто сьогодні, грубо кажучи, Юлія Володимирівна передала свою апеляцію", - заявив С.Власенко.

Довідка "SQ". Печерський районний суд Києва 11 жовтня засудив Ю.Тимошенко до 7 років позбавлення волі. Її визнали винною за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу (перевищення влади та службових повноважень) з позбавленням права обіймати певні державні посади на три роки. Суд також зобов'язав Ю.Тимошенко відшкодувати НАК "Нафтогаз України" 1 млрд. 516 млн. грн. та судові витрати.