Кримінальна міліція у справах неповнолітніх (КМСН) буде реформована. Про це 23 березня на селекторній нараді в Харківській облдержадміністрації (ХОДА) повідомила начальник служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських. За її словами, зараз КМСН входить до структури облуправління МВС, а в результаті реформи стане окремим уповноваженим органом, що дозволить вирішити цілу низку проблем у її роботі.

Як зазначила Т.Печерських, зараз співробітники КМСН, окрім попередження підліткової злочинності, займаються ще й оперативною роботою. Після реформи співробітники міліції у справах неповнолітніх будуть займатися лише профілактикою підліткової злочинності. Вона також зазначила, що склад майбутніх уповноважених органів у районах області буде збільшений до трьох осіб (зараз у штаті районних відділень КМСН по одному співробітнику). У числі співробітників буде психолог. За словами Т.Печерських, ці заходи спрямовані на те, щоб зупинити зростання підліткової злочинності.

Як повідомив під час селекторної наради начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, у Харківській області проводиться активна профілактика правопорушень серед неповнолітніх. За його словами, за 2011 р. були винесені догани семи директорам навчальних закладів та 45 майстрам виробничого навчання профтехучилищ, учні яких допустили правопорушення. Були зібрані матеріали на позбавлення батьківських прав 128 осіб і позбавлені прав 88 батьків, які не займаються вихованням дітей і ведуть асоціальний спосіб життя.

 

Довідка "SQ". Кримінальна міліція у справах неповнолітніх заснована в органах внутрішніх справ у 1996 р. на підставі Закону України від 24 січня 1995 року "Про органи і служби у справах неповнолітніх та спеціальних закладах для неповнолітніх". Основною метою служби кримінальної міліції у справах неповнолітніх є виявлення та усунення причин і умов, які сприяють вчиненню неповнолітніми правопорушень.