Парк школьных автобусов Харьковской области пополнится на 50 машинУ 2012 р. Харківська область планує закупити 50 шкільних автобусів. Про це 24 січня повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. "Ми вже купили 22 автобуси, але все ще є дефіцит у 50 машин. Окрім того, автобусний парк вимагає модернізації. Але якщо все складеться за тими проектами, які закладені в державному, обласному та районних бюджетах, проблема браку шкільних автобусів у Харківській області буде вирішена", - заявив Є.Савін.

Він також повідомив, що у 2012 р. планується вирішити ще одну проблему, пов'язану обладнанням шкіл туалетами. "У багатьох сільських школах немає внутрішніх туалетів. Торік ми активно займалися цією проблемою, цього року стоїть завдання вирішити її повністю за підтримки держави та обласних депутатів", - підкреслив Є.Савін.

Як зазначив заступник губернатора, у 2011 р. було капітально відремонтовано шість районних клубів, у 2012 р. планується відремонтувати ще вісім. Після цього будуть приведені до ладу всі районні будинки культури. "Після районних будемо ремонтувати сільські будинки культури, почнемо з більш великих населених пунктів. Ми бачимо, що дискотеки людей цікавлять менше, ніж гуртки, танцювальні групи, хори або можливість займатися якимись виробами. Це дуже тішить", - зазначив Є.Савін.

Довідка "SQ". У Харківській області до шкіл на автобусах добираються 12 тис. 705 учнів та 2 тис. 114 учителів. 29 серпня 2011 р. автобуси отримали Близнюківський, Богодухівський, Валківський, Великобурлуцький, Зміївський, Кегичівський, Куп'янський, Нововодолазький, Сахновщинський і Харківський райони.

Програму вирішення проблеми зовнішніх туалетів у школах почали розробляти у 2010 р. Було встановлено, що на пристрій внутрішніх туалетів у школах необхідно близько 24 млн. грн. У 2011 р. у школах області було облаштовано понад 15 внутрішніх туалетів.