В. Янукович назвал вопрос строительства дороги через Лесопарк в Харькове излишне политизированным

"З моєї точки зору, питання будівництва дороги через Лісопарку в Харкові занадто політизується", - заявив 22 червня журналістам президент України Віктор Янукович під час відвідування острова Хортиця в м. Запоріжжя, повідомив "Інтерфакс-Україна".

За словами президента, питання будівництва дороги в Харкові далеко не нове, і він знайомий з його історією. Зокрема, оформлення документів продовжувалося більше двох років, є всі необхідні експертні висновки, є відповідні погодження, у тому числі і з громадськими організаціями.

У той же час президент піддав критиці дії харківської влади, які призвели до конфлікту в місті. "Вважаю, що місцева влада зробила все поспішно. Спочатку треба було роз'яснити громадськості, навіщо будуватиметься дорога, і зробити все без того забарвлення, як це було зроблено", - підкреслив В. Янукович. За його словами, події, що відбулися в Харкові є прикладом того, "як не треба діяти у майбутньому".

В. Янукович наголосив на важливості дороги, що будується, для Харкова , оскільки місту необхідно готуватися до проведення фінальних ігор чемпіонату Євро-2012.

Довідка "SQ". 19 травня виконавчий комітет Харківської міськради ухвалив рішення про будівництво нової дороги, для чого на території Центрального парку ім.Горького (переходить у Лісопарк) потрібно було зрубати 503 дерева. 20 травня почалася вирубка дерев. 21 травня активісти низки громадських організацій і мешканці міста почали акцію протесту в місці проведення робіт, намагаючись не допустити вирубки дерев та проведення будівельних робіт.

19 червня в Київській райраді Харкова відбулися громадські слухання на захист зелених насаджень і Лісопарку в Харкові. За підсумками слухань була прийнята за основу резолюція, розроблена Харківською міськрадою. У ній передбачено визначення точних меж рекреаційних зон і заборона на їх вирубку. Але про лісопаркову зону, яка не є частиною парку ім.Горького, не йдеться. Альтернативний проект резолюції запропонований ініціативною групою, яку присутні в залі не підтримали. У цьому документі передбачалося ввести повну заборону на вирубку молодих і здорових дерев на території міста.