Представитель УЕФА попросил вице-премьера Б.Колесникова разобраться с ситуацией с вырубкой деревьев в Харькове

Директор Чемпіонату Європи з футболу 2012 р. Мартін Каллен звернувся до Кабінету міністрів України з офіційним листом, в якому попросив розібратися з ситуацією, що склалася навколо парку ім. Горького в Харкові. Про це повідомило інформагентство УНІАН. Лист адресований на ім'я віце-прем'єр-міністра України з питань Євро-2012 Бориса Колесникова.

М. Каллен акцентував увагу Б. Колесникова на те, що ситуація з вирубкою дерев у парку Горького міською владою Харкова отримала міжнародний резонанс (зокрема, до УЄФА звернулися Асоціація екологічного контролю Болгарії, Центр транспорту та енергетики Чеської Республіки, а також Національний екологічний центр України ). "Оскільки ця ситуація може мати негативний вплив на імідж турніру Євро-2012 УЄФА в Україні, ми хотіли б звернути вашу увагу на цю проблему і просимо вас інформувати про дії, спрямовані на вирішення цього питання", - йдеться в листі.

Довідка "SQ". 19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці від вулиці Сумської до вул.Новгородської (у районі вул. Білої акації) на території ЦПКіВ ім. Горького (переходить у Лісопарк) необхідно було вирубати 503 дерева. 20 травня почалася вирубка дерев, чому намагалися протистояти активісти низки громадських організацій Харкова. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною та учасниками акції протесту постраждало декілька людей, також кілька учасників акції були затримані міліцією.