Виїзне засідання колегії Міністерства житлово-комунального господарства (ЖКГ) України відбудеться 24 червня в Харкові. Про це 22 червня повідомив директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Китанін на засіданні технічної ради з енергозбереження. За його словами, Харків був обраний першим містом, в якому представники міністерства вивчать підготовку до осінньо-зимового періоду і застосування нових технологій у сфері ЖКГ.

Як зазначив В. Китанін, колегія Міністерства ЖКГ ознайомиться з роботою Безлюдівських і Диканівських очисних споруд. За його словами, Харків може пишатися своїми досягненнями в області модернізації ЖКГ. "Наприклад, на насосних станціях "Харківкомуночиствод" були встановлені насоси, які окупили себе за півроку. Планується встановлення обладнання, яке може працювати під водою", - додав В. Китанін.

Він також повіомив, що за підсумками 5 місяців 2010 р. комунальним підприємствам Харкова вдалося заощадити 11,7 млн.грн., з них 1,3 млн. грн. бюджетних коштів. "Незважаючи на сувору зиму і наступний паводок, нашим комунальним підприємствам вдалося забезпечити населення якісними послугами. Крім того, у перспективі у нас є низка пілотних проектів розвитку і подальшої реконструкції міського комунального господарства", - зазначив директор Департаменту комунального господарства.