"Неприпустимі факти перевищення чиновниками Харківської облдержадміністрації (ХОДА) службових повноважень зафіксовані у 2010 р.", - заявив 21 квітня на засіданні колегії ХОДА заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. "Зокрема, у зв'язку з незаконним оформленням і видачею Головним управлінням зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин разових ліцензій з травня до жовтня 2010 р. було проведено службове розслідування", - заявив Ю.Сапронов.

Він повідомив, що за результатами розслідування голова ХОДА Михайло Добкін направив звернення в Управління Служби безпеки України в Харківській області та до Прокуратури Харківської області. Щодо колишнього заступника начальника Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків та європейської інтеграції і колишнього головного спеціаліста управління ведеться слідство за фактом перевищення службових повноважень при видачі разових ліцензій.

"Ми будемо суворо присікати подібні дії. Ми не боїмося "виносити сміття з хати" і продовжуємо шукати "внутрішніх ворогів" реформ, що проводяться в Україні. Прокуратура порушила кримінальну справу і, впевнений, доведе її до логічного кінця", - заявив Ю.Сапронов .

Довідка "SQ". У липні 2010 р. керівником управління зовнішньоекономічних зв'язків був призначений Ігор Матюшенко, який до цього працював заступником начальника управління. В кінці 2010 р. на посаду начальника управління був призначений Анатолій Педешко.